Kuchyně
Kouzelnické recepty 1 !
Máslovný ležák
Přísady: (pro 4 osoby) čas - 10 minut
1/2 l kravího mléka, 1/2 l tmavého piva, 60 g krystalového cukru, 4 čerstvá vejce, 4 kusy malých hřebíčků (aromatické koření v celku), 1 celá skořice.
Postup: Nastouhejte si hřebíček i skořici a smíchejte je dohromady. Vezměte si mixér a do něj postupně přidávejte mléko s cukrem a vejci a pak pivo se skořicí a hřebíčkem. Důkladně rozmixujte a pak promíchejte. Nakonec ohřívejte nad ohněm, dokud vám nevznikne hutný nápoj. Podávejte v šálcích či pohárkách horké s mandlí na povrchu.
ANEBO
Přísady: (pro 1 osobu) čas - 10 minut
1 sklenice nealkoholického piva, 3 lžíce tuhého másla, 1 smetanu ke šlehání, 1 lžíce moučkového cukru, 1 oříšek.
Postup: Máslo rozehřejte v kastolu a pivo také TROŠKU zahřejte. Mezitím si ušlehejte šlehačku ze smetany a nakonec přidávejte po lžičkách do smíchaného piva s máslem. Přidávejte a míchejte dokud vám nevznikne hutný nápoj. Nakonec přidejte navrch oříšek a podávejte v pohárkách.
Dýňová paštička
Přísady: (pro 4 osoby) čas - 45 minut
800 g dýňové dužiny, 250 g brambor, 3 vaječné žloutky, 4 lžíce mléka, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička cukru, špetka zázvoru (nastrouhaný nebo v prášku), špetka soli a pepře, stroužek česneku, 4 krajíce chleba.
Postup: Na oleji orestujte dužinu s oloupanými brambory nakrájenými na kostičky. Přidejte rozmačkaný stroužek česneku, špetku soli, lžičku cukru a špetku zázvoru. Zalijte vodou, přiveďte do varu, snižte plamen. Přikryjte utěrkou a vařte 10 minut. Pak rozmixujte a znovu vařte s mlékem rozmíchaným se žloutky, solí a pepřem. Nakonec opečte chleba a podávejte s paštičkami.